Ervaringen

Ervaringen met scheiden

Mandy van Hulst, Financieel adviseur bij Vervier Groep:

Inmiddels meerdere klanten doorverwezen naar Jaap, moeilijke zaken. Ik heb Jaap leren kennen als een warm persoon met een groot empathisch vermogen. Hij reageert snel op cliënten, is zelfs bereid s’avonds 22.00 de telefoon nog op te nemen. Ik maak mij geen enkele zorgen over de cliënten die ik naar hem doorverwijs, ik weet dat zij zeer deskundig en onpartijdig en binnen de gestelde tijdlijnen (erg belangrijk voor mij als hypotheekadviseur) geholpen worden door Jaap. Jaap zit ook niet overdreven hoog met zijn tarieven, en als cliënten erg in de problemen zitten, wat vaak het geval is bij een scheiding, is hij bereid om dit bespreekbaar te maken in de vorm van een regeling.

Kortom, een dikke 10 voor Jaap, echt een aanrader! Jaap, ik hoop dat je mij nog lang blijft bijstaan bij mijn scheidingen.

Familie uit Rouveen:

Wij ervaren de werkwijze van Jaap Oostlander als zeer prettig.

Door zijn ervaring met scheidingen weet hij heel goed om te gaan met emoties van mensen en toch zakelijk op een correcte manier dit af te wikkelen.

Vanaf het eerste moment dat wij met hem in contact kwamen heeft hij ons duidelijk voorgelegd hoe het traject verloopt en wat er benodigd is tot de afwikkeling van de scheiding.

Door zijn snelheid van handelen word je soms positief verrast op tijdstippen dat hij reageert, want zelfs als je in de avond iets stuurt kan je al een terugkoppeling verwachten van hem. En ook is hij goed bereikbaar voor vragen en geeft hij ruimte aan jezelf om op en aanmerkingen te geven.

Hij kiest geen partij en geeft ook aandacht aan de kinderen die bij ons erbij in betrokken waren om hun mening te mogen geven en ook zij kregen uitleg van Jaap om dingen begrijpelijk te maken.

Dus wij adviseren Jaap zeker door zijn professionele werkhouding en toch ook zijn persoonlijke kant die zeer sterk en goed is voor emotionele zaken.

En altijd klaar staat voor een duidelijk advies wanneer je het even niet meer ziet zitten door de hele stapel papieren die geregeld moet worden is hij je navigator in deze materie.

Familie uit Soest:

Dhr. Oostlander staat neutraal in het hele proces en zorgt ervoor dat belangen van beide partijen aan bod komen.

Daarnaast heeft hij oog voor de belangen van de kinderen ook m.b.t. het financiële proces.

Een echtscheiding brengt over het algemeen emoties met zich mee en het is prettig als je weet dat het, hoe dan ook, goed wordt geregeld. En dat je, hoe dan ook, beiden weer kan gaan voor een goede toekomst. En dat de zaken goed op de rit zijn gezet.

Wanneer nodig handelde Dhr. Oostlander snel.

Ik wens iedereen succes toe die dit proces nog aan het doormaken is en kan Dhr. Oostlander aanbevelen als onafhankelijke professional. Als je dan toch gaat scheiden, ga voor harmonie, en laat je begeleiden in een respectvol proces waarin rekening wordt gehouden met ieders belangen. Zodat er weloverwogen keuzes worden gemaakt.

Fam. Simonian:

In onze ogen heeft Jaap een uitstekend werk voor onze scheiding opgeleverd. Zijn passie, motivatie en gedrevenheid komen ontzettend professioneel en overtuigend over. Hij hecht aan het opbouwen van goede relatie met de klanten in zeer korte termijn. In de moeilijke scheidingsperiode stond hij altijd klaar voor het zorgvuldig beantwoorden van onze vragen. Wij zijn erg dankbaar.

Fam. Bilgic:

Ik wil Jaap graag bedanken omdat hij ons goed geholpen heeft tijdens onze scheiding. Bedanken voor zijn begrip, onpartijdigheid, luisterend oor, professionaliteit en uitstekende afhandeling van onze scheiding.

Jaap, als scheidingsmediator is echt een goede, trouwe dienstverlener die zijn afspraken keurig netjes nakomt. Dag en nacht, vrijwel altijd, zette hij zich in het regelen van zaken om het partnerschap goed af te ronden en een nieuw start te maken. Hij is niet alleen bezig met de praktische en juridische kant van onze scheiding, maar ook dat hij ruimte laat voor de menselijke kant en alle bijbehorende gevoelens.

Door middel van een gestructureerde, persoonlijke en betrokken aanpak heeft hij onze scheiding in goede banen geleid.

Hij is erg vriendelijk, dienstverlenend en ook soms grappig. Hij is helder en duidelijk in allerlei zaken rondom de scheiding. Hij is erg transparant en weet precies hoe hij mensen in rust brengen bij spannende en hooglopende emotionele momenten.

Van onze eerste afspraak tot uitspraak van onze scheiding heeft Jaap een uitstekende dienst aan ons verleend.

Met vriendelijke groet,
Fam. Bilgic

Familie uit Zeewolde:

Op advies van een goede kennis cq financieel specialist van “VerVier” die onze hypotheek behartigt zijn wij bij Jaap Oostlander terecht gekomen. De eerste indruk was een hele prettige indruk. Goede gesprekken met de wensen van beide partijen. Een mediator die neutraal is en goed luistert en rustig blijft bij emotie. De mediator had oog voor het grotere geheel, zonder de details te vergeten. Hij heeft de wederzijdse belangen helder in kaart gebracht en liet partijen tijdens de gesprekken als vanzelf tot elkaar komen. Ik ben echt heel blij dat we het via Divorz hebben geregeld! Bedankt Jaap.

Baldur van Dongen:

Zonder omwegen maakte Jaap op een rustige manier duidelijk wat er komt kijken bij een effectieve afhandeling van de scheidingsprocedure. Dat was prettig. Maar de meerwaarde van Jaap Oostlander als een financieel regisseur, is de ruime beschikbaarheid, punctualiteit en betrokken houding, zoals tijdens onze emotioneel geladen beslissingen. Dan is zorgvuldigheid en tact en geduld ineens veel waard. Goedkoop is het niet. Maar wat nog duurder had kunnen uitpakken op termijn is met onvrede of ruzie scheiden. Ik kan door de keuze voor iemand als Jaap, terugkijken op een pittig maar tevens goed begeleid traject. Hij haalde naast financieel inzicht, de scherpe kantjes eraf op de ‘gevoelige momenten’. De investering levert me nu rust en innerlijke ruimte op voor een frisse start. Bij deze bedankt Jaap!

Marc Vissers:

Ik realiseerde mij dat na de scheiding ik opeens een alleenstaande man met twee dochters zou zijn die een volledig nieuw leven moet gaan opbouwen. Tussen alle hevige emoties door moest ik ook nadenken over hoe de scheiding moest worden afgehandeld. En hoe mijn eigen toekomst er dan uit zou zien. Blijf ik in de woning of kan mijn partner het kopen? En kan ik dan in de buurt een huis kopen? Hoe gaat het met de zorg van de kinderen? Jaap bracht rust en structuur en via zijn netwerk aan specialisten is alles goed geregeld.

Mevr. Varane:

Toen duidelijk werd dat een scheiding onoverkomelijk was werd me duidelijk dat dit heel veel geld kon gaan kosten. Van vrienden en vriendinnen kende ik de verhalen over advocaten- en proceskosten. Via een kennis kwam ik in contact met Jaap van Divorz en bij het eerste gesprek kwam naar voren dat het beter is om er in goed onderling overleg uit te komen, ondanks alle emoties. Jaap gaf duidelijk aan welke punten van belang waren om ieder weer een eigen toekomst te hebben. Hierdoor konden wij elk weer een goede nieuwe start maken.

Hans Zaanen:

Toen ik merkte dat een scheiding onontkoombaar was, was mijn eerste zorg waar ga ik wonen? Ik wilde goed bereikbaar zijn voor mijn kinderen, maar wat kan ik financieel na mijn scheiding? Jaap dacht objectief met mijn echtgenote en mij mee en spiegelde de juridische en fiscale gevolgen voor van wat elk van ons wilde. Hierdoor kregen wij een helder beeld hoe een nieuwe start voor ieder van ons eruit zou gaan zien en konden wij weloverwogen keuzes maken.

Familie uit Almere:

Na 22 jaar huwelijk was de koek op. Mijn man en ik waren emotioneel totaal verward. Daar kwam nog bij dat ik ontslagen werd tijdens het scheidingsproces en mijn schoonvader tijdens de scheiding overleed. Gelukkig hadden wij Jaap van Divorz die alles voor ons regelde op zowel juridisch als fiscaal gebied. Achteraf gezien kozen wij voor hem met het oog op Vertrouwen, Veiligheid en Vrijheid. Vanaf het begin was er overleg met de hypotheekadviseur omdat ik een nieuwe woning wilde kopen en mijn toenmalige man de echtelijke woning wilde behouden. Jaap was ons aanspreekpunt en spin in het web binnen zijn netwerk van specialisten.

Fam. Lankhorst:

Na 3 jaar samenwonen en 18 jaar huwelijk besloten wij in goede harmonie te gaan scheiden. Mijn partner zag dat dit voor weinig geld via internet kon maar ik vertrouwde het niet helemaal. Voor een goede vergelijking nodigden wij daarom Divorz uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Julie en ik zijn ontzettend blij dat wij er voor gekozen hebben om onze scheiding via hen te regelen. Jaap zorgde er voor dat de ontslagvergoeding (Gouden Handdruk) en de schenkingen juridisch en fiscaal goed beschreven werden in het convenant. Ook het probleem met ons in het buitenland gesloten huwelijk, dat destijds administratief niet goed was afgehandeld, heeft hij perfect weten op te lossen.

Checklist

“Efficiënt scheiden”

checklist scheiden
In goed overleg scheiden en financiële/fiscale kosten besparen?

Ontvang nu de checklist “Efficiënt scheiden”.

Deze checklist bevat onder andere:  • 10 pagina's vol met informatie

  • Compleet stappenplan

  • Extra aandachtspunten

Checklist

“Efficiënt scheiden”

checklist scheiden
In goed overleg scheiden en financiële/fiscale kosten besparen?

Ontvang nu de checklist “Efficiënt scheiden”.

Deze checklist bevat onder andere:

  • 10 pagina's vol met informatie
  • Compleet stappenplan
  • Extra aandachtspunten

Ontvang de checklist