Wat kunnen wij zelf allemaal doen om het scheidingstraject te versoepelen?

Wat kunnen wij zelf allemaal doen om het scheidingstraject te versoepelen?

Scheiding zelf regelen

Om het scheidingstraject zo soepel mogelijk te laten verlopen is ten eerste een goede scheidingsmelding van groot belang. De scheidingsmelding is voltooid als zij door de ander is gehoord, en hij/zij heeft laten blijken dat deze begrepen heeft dat de ander wil scheiden en deze daarop, ook emotioneel, heeft gereageerd. Deze reacties kunnen onmiddellijk na de melding komen en nemen vaak twee of drie weken in beslag. Doorslaggevend voor het verstaan van het adieu-gesprek is de rust en toon waarop het adieu plaatsvindt. Dus niet staande op de trap of in de deur.

De scheidingsmelding is een uiterst belangrijke fase in het scheidingsproces. Een verkeerde melding kan traumatisch werken. Het is dan een non-adieu.

Nadat u de scheidingsmelding heeft gedaan en uw partner deze heeft kunnen verwerken kunt u kiezen voor een financieel echtscheidingsadviseur van Divorz. Hierdoor verlaagt u de scheidingskosten aanzienlijk en bekort u de tijd voor het scheidingsproces.

Om het scheidingstraject zo soepel mogelijk te laten verlopen hanteren we een beproefd stappenplan (20 stappen) en gebruiken we samen met u een checklist voor het door u aanleveren van alle documenten die betrekking hebben op uw bezittingen en schulden.


Checklist

“Efficiënt scheiden”

checklist scheiden

In goed overleg scheiden en financiële/fiscale kosten besparen?

Ontvang nu de checklist “Efficiënt scheiden”.

Deze checklist bevat onder andere:

  • 10 pagina's vol met informatie
  • Compleet stappenplan
  • Extra aandachtspunten
Ontvang de checklist