Waarmee kan Divorz u niet helpen?

Waarmee kan Divorz u niet helpen?

Financieel advies scheiden

Scheidingsregisseur Divorz is financieel echtscheidingsadviseur en heeft veel kennis en ervaring met betrekking tot alle vakterreinen waar u bij een scheiding mee te maken krijgt of kunt krijgen.

Als ervaren specialist in (echt)scheidingen leiden wij uw scheiding in goede banen, zowel op juridisch, financieel, fiscaal als procedureel gebied. We ontzorgen u maximaal met een effectieve begeleiding en praktische adviezen. Hierbij maken we onder meer gebruik van een helder stappenplan (20 stappen) waarbij u zorgt dat, aan de hand van een checklist, de benodigde documenten met betrekking tot uw bezittingen en schulden worden aangeleverd bij Divorz.

Nadat Divorz het echtscheidingsconvenant inclusief eventueel ouderschapsplan bij minderjarige kinderen, de vermogensopstelling en boedelverdeling heeft opgesteld en u akkoord bent en deze ondertekent, gaat het convenant naar de advocaat. Hierdoor betaalt u bij scheidingsregisseur en financieel echtscheidingsadviseur Divorz een fractie vergeleken met een scheiding die u volledig laat uitvoeren door een advocaat/advocaten.

De advocaat is nodig om het convenant bij de rechtbank aan te brengen. De advocaat beoordeelt het convenant en stuurt het scheidingsverzoek inclusief het convenant door naar de rechtbank. Als de rechtbank uitspraak heeft gedaan ontvangt u via de advocaat de beschikking van de rechtbank waarmee u middels een akte van berusting akkoord dient te gaan. Met deze beschikking en de door u getekende aktes van berusting zorgt de advocaat dat uw echtscheiding wordt ingeschreven in de gemeente waar u destijds bent gehuwd en hiermee is de echtscheiding definitief.


Checklist

“Efficiënt scheiden”

checklist scheiden

In goed overleg scheiden en financiële/fiscale kosten besparen?

Ontvang nu de checklist “Efficiënt scheiden”.

Deze checklist bevat onder andere:

  • 10 pagina's vol met informatie
  • Compleet stappenplan
  • Extra aandachtspunten
Ontvang de checklist